Ծրագիր
Մասնակիցներ՝ 9-րդ դասարանի մասնագիտական կողմնորոշման ծրագրի սովորողներ
Ժամանակահատված՝ Հունվար
Ծրագրում՝
- Այցելություններ գինու գործարաններ, մառաններ, մասնագիտացված խանութներ
- Ծանոթացում համաշխարհային գինեգործությանն ու կոնյակագործությանը տեսանյութերի, ֆիլմերի, զրույցների, գրականության միջոցով։
- Ուսուցողական տեսանյութերի պատրաստում, որոնք կտեղադրենք Գինու դպրոցի յութուբյան ալիքում ու կլուսաբանենք բլոգում
- Այլ ալկոհոլային խմիչքների պատրաստում, տեխնոլոգիայի ուսուցում
- Գինեգործության ոլորտում կայացած հյուրեր
- Ամփոփիչ ցուցադրություն
Հիմնական նպատակը
- Այցելությունների ընթացքում տվյալ հաստատությունից ընտրված ոլորտի գիտակ մարդ (թորման մասնագետ, տակառագործ, գինեգործ, գարեջրագործ, հնեցման մասնագետ, գինու գիդ, սոմելյե, այլ) կներկայացնի մասնագիտության մանրամասները, դժվարությունները, որպես մասնագիտական կողմնորոշման բաղադրիչ։
Արդյունքները
- գինու պատրաստման տեխնոլոգիա
- գինու ոճի վրա ազդեցություն ունեցող գործոններ
- սպիտակ և կարմիր խաղողի հիմնական տեսակները և դրանց հատկություններ
- Հայաստանի և աշխարհի հիմնական գինեգործական շրջանները, որտեղ աճում են խաղողի լավագույն տեսակներ
- փրփրուն, աղանդերային և թնդեցրած գինիների արտադրություն
- գինիների պիտակների վրա առկա տերմինաբանություն
- ուտեստների և գինիների համադրության սկզբունքներ
- թունդ ալկոհոլային խմիչքների և լիկյորների հիմնական կատեգորիաները, ինչպես նաև դրանց արտադրության մեթոդներ